Emarket1ng

Kompleksan sistem povezanih aktivnosti na internetu koji u sprezi sa ostalim digitalnim medijima putem prezentovanja brenda, proizvoda ili usluge ima za cilj da privuče nove kupce i zadrži već postojeće.

PočetnaEmarket1ngE-Strategija

E-Strategija

slika2U najširem smislu E-market1ng je segment poslovanja firme koji ima za cilj da u koordinaciji sa službama marketinga, prodaje i menadžmenta, a kroz digitalne medije (pre svega Internet), plasira proizvod ili uslugu koju prodavac nudi na tržištu.

E-market1ng obrađuje tržište, gradi ugled firme, definiše i promoviše proizvode i usluge i pozicionira ih na tržištu, stvara interes kupaca i prilike za prodaju, prati trend aktivnosti na sajtu, vrši procene i donosi mere za unapređenje poslovne strategije. Jedini i najvažniji cilj E-market1ng-a je uvećanje poslovnih prihoda.

Definisanje E-market1ng strategije je prvi i najvažniji korak ka E-svetu. Strategija E-market1nga zavisi pre svega od globalne strategije kompanije, kao i planova i ciljeva koji proizilaze iz iste, ali je najviše povezana sa strategijom marketinga i prodaje. Pored toga, jedan od najbitnijih faktora koji utiču na definisanje E-market1ng strategije je predviđeni budžet. Na žalost, s obzirom da je E-market1ng nova i mlada oblast poslovanja, budžeti su često limitirani i nisu na vrhu lestvice prioriteta. U Srbiji i okolnim zemljama budžet za E-market1ng je po pravilu predefinisan delom budžeta za ukupni marketing. Ovo ne ostavlja mnogo prostora za kreativnost i celovitost nastupa u E-svetu pa je izrada E-market1ng strategije dosta kompleksna.

U svakom slučaju, definisanje strategije E-market1nga je fluentan proces i potrebno je dosta izmena i prilagođavanja tokom implementacije a i kasnije u procesu praćenja i korigovanja. Dugoročnim praćenjem E-market1ng aktivnosti se mogu predvideti mnogi faktori koji utiču na uspešnost, ali u današnje vreme turbulentnih tržišta i konstantnih inovacija na internetu, strategija E-market1ng-a je podložna radikalnim i čestim promenama. Pojavom novih kanala promocije i eksplozivnom ekspanzijom različitih tendencija u ponašanju korisnika interneta, E-market1ng timovi često na dnevnoj bazi reaguju i menjaju pravac delovanja.

Sa druge strane, kompanije koje koriste E-market1ng kao sastavni deo svog poslovanja nakon izvesnog vremena shvataju koliko on direktno utiče na postignute poslovne rezultate. Upravo zbog toga u narednim ciklusima iz temelja menjaju pristup planiranja budžeta i izrade globalne strategije te mnogo više pažnje posvećuju E-market1ng-u.

Na slici ispod je prikazan krug međusobnih interakcija u procesu odlučivanja jedne kompanije.

strategija

E-market1ng strategiju osmišljava specijalizovana agencija ili E-market1ng menadžer u saradnji sa ostalim sektorima.

strategija1

S obzirom da je za ozbiljan i efikasan E-market1ng potreban čitav tim ljudi iz različitih oblasti skoro sve kompanije (izuzev velikih internacionalnih konglomerata) angažuju specijalizovanu agenciju za ovaj posao. Da bi implemetacija strategije bila uspešna kompanija izdvaja jednog menadžera iz svojih redova koji dobija zadatak da bude kanal komunikacije. Obično je ta osoba menadžer iz sektora marketinga.

Kako do E-uspeha?

01 Tekstualni, foto, video i mutlimedijalni materijali

02 Kreativna i profesionalna strategija

03 Implementacija i administracija e-market1ng strategije

Šta je SEO?

slika21

SEO je skraćenica od “Search Engine Optimization”.

Na našem jeziku to znači “Optimizacija za pretraživače”.

Opširnije

Kako do nas?

Tweets

Elementarna Nepogoda Najveca je moja tuga sto mi dragu ljubi druga: youtu.be/Pn0nIqWHehE?a via @YouTube

Emarket1ng.NET - New Client: Registracija Plovila pinterest.com/pin/3732358878…

Facebook

Kontakt

+381 11 357-13-27

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 EM01

Dobrodošli na naš sajt! Da bi Vam stranicu prikazali na optimalan način koristimo kolačiće. Ukoliko ne prihvatite korišćenje kolačića, neki delovi sajta Vam možda neće biti dobro prikazani. Daljim korišćenjem stranice izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića
Prihvatam Odbijam